Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

120 banen weg bij verslavingszorg in Noorden

Bij Verslavingszorg Noord-Nederland (VNN) moeten volgend jaar 120 van de 850 banen verdwijnen. Dat is het directe gevolg van de kabinetsbezuinigingen, zo maakte VNN maandag bekend.
120 banen weg bij verslavingszorg in Noorden

De organisatie moet ruim 6 miljoen euro inleveren en daarom verdwijnen er banen in het management, bij de ondersteunende diensten en de medewerkers die direct contact met de cliënten hebben. VNN wil gedwongen ontslagen voorkomen en mensen via natuurlijk verloop laten afvloeien.

Ook zal VNN een aantal vestigingen moeten sluiten om de bezuiniging te kunnen realiseren. VNN noemt de bezuinigingen 'kortzichtig en onverantwoord', omdat verslaafden weer op straat gaan zwerven. Dat zal uiteindelijk meer geld kosten dan de bezuinigingen nu opleveren, aldus VNN.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.


Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP/VNN

Alexandra Sweers

2 reacties

  • no-profile-image

    olga

    Dit hebben we al eerder mee gemaakt. Over 5 jaar klagen de gemeenten weer steen en been i.v.m. overlast verslaafden en dan moeten er weer overal bedden bij en dus ook personeel.

  • no-profile-image

    ge

    Het kabinet trekt deze kabinetsperiode bijna 40 miljoen euro uit om zorginstellingen te helpen bij het vinden van voldoende, goed opgeleid personeel en voor het terugdringen van agressie in de zorg

Of registreer je om te kunnen reageren.