Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Politiek spreekt met veteranen over nazorg

De PvdA, SP, GroenLinks en D66 en de militaire vakbonden AFMP en ACOM houden maandagmiddag in de Tweede Kamer een besloten bijeenkomst over veteranen. Ze willen kennis en ervaringen horen van veteranen zelf en van mensen en organisaties om hen heen. Daarmee willen ze een eigen initiatiefvoorstel voor een veteranenwet verder in elkaar zetten.
Politiek spreekt met veteranen over nazorg

Het gaat erom de zorgplicht voor militairen die ooit op missie waren gestuurd, zo optimaal mogelijk te regelen. Nu valt de nazorg onder verschillende regels en komen veteranen soms tussen wal en schip. Met de grote aantallen veteranen in het verschiet, vooral door de forse missie in Afghanistan, moet alles goed geregeld zijn, vinden de partijen.

Toestemming
Defensie is ook bezig met een wet maar dat schoot volgens de vier oppositiepartijen niet op en bovendien willen zij dat de actief dienende militairen eronder vallen. De inmiddels afgetreden staatssecretaris Jack de Vries (Defensie) wilde vasthouden aan de huidige definitie maar had geen principiële bezwaren om die te verruimen. Na wat gedoe gaf Defensie woensdag alsnog toestemming aan een tiental mensen die bij Defensie werken, om mee te praten.

Lees ook:

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Bron: ANP/Foto: ANP/Robert Vos

Alexandra Sweers

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.