Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Almere groeit, vraag naar opvang ook

Het Leger des Heils in Almere kan gezinnen die dakloos worden vanwege een capaciteitstekort niet meteen opvangen. Op dit moment staan er dertig gezinnen op de wachtlijst. Zij worden opgevangen door familie en vrienden.
Almere groeit, vraag naar opvang ook

Vooral Flevoland kampt met dit probleem, en dan met name Lelystad en Almere. Die laatste stad is in rap tempo flink gegroeid tot 187.000 inwoners. Het aantal inwoners met problemen is – logischerwijs – ook toegenomen. De opvangmogelijkheden lopen daarop achter.

Woningcorporaties
Volgens een woordvoerder van de gemeente gaat het veelal om gebroken gezinnen van mensen met een geestelijke achterstand, met problemen zoals schuilden of huiselijk geweld. Voor de gezinnen voor wie het Leger des Heils momenteel geen opvang heeft, wil Almere zoeken naar een structurele oplossing. De gemeente wil de doorstroming op gang brengen zodat gezinnen, na eerste opvang, verder worden geholpen. De stad heeft er bij de woningcorporaties op aangedrongen zo lang mogelijk te wachten met het uitzetten van huurders.

Tienermoeders
Almere is bezig met het uitbreiden van de opvang. De gemeente wil de komende jaren 21 voorzieningen realiseren, verspreid over de stad. Die zijn bedoeld voor diverse doelgroepen, zoals tienermoeders en bijvoorbeeld verslaafden met psychische problemen.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden. 

Bron: De Volkskrant/Marcel Antonisse

86246

Of registreer je om te kunnen reageren.