Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Vakbond eist meer loon en dertiende maand in cao-onderhandelingen

De vakbond ABVAKABO FNV eist bij de cao-onderhandelingen in de zorg 3,5 procent loonsverhoging en wil afspraken met werkgevers maken om te komen tot een dertiende maand. De vakbond zegt scherp in te zetten bij de onderhandelingen die deze week van start gaan.
Vakbond eist meer loon en dertiende maand in cao-onderhandelingen


Op dit moment werkt bijna een miljoen mensen in de zorg. Bijna vijfhonderdduizend medewerkers vallen onder een van de drie grote cao’s, waarvoor de onderhandelingen starten. Het gaat om de cao’s Ziekenhuizen, Gehandicaptenzorg en Geestelijke Gezondheidszorg.

Krapte
De vakbond maakt zich zorgen over de toenemende krapte op de arbeidsmarkt. De zorgsector heeft te kampen met een dubbele vergrijzing. Mensen worden steeds ouder en het groeiende aantal ouderen vraagt steeds meer zorg. Tegelijkertijd komen er minder schoolverlaters op de arbeidsmarkt, waaruit de gezondheidszorg moet putten, aldus de vakbond.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.Alexandra Sweers

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.