Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

65 meldingen ouderenmishandeling in de zorg

De afgelopen maanden zijn er 65 meldingen binnengekomen van mogelijke mishandeling van ouderen in de zorg. 21 van die klachten waren gegrond, heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) woensdag naar buiten gebracht.
65 meldingen ouderenmishandeling in de zorg

De klachten gaan vooral over lichamelijke of psychische mishandeling en verwaarlozing. Elf van de meldingen gaan over diefstal van geld en andere eigendommen. Het Meldpunt Ouderenmishandeling is half juni in het leven geroepen. Het zijn vooral familieleden of naasten van het slachtoffer die mishandelingen aankaarten.

Ongeloof
Volgens de Inspectie reageren zorginstellingen in eerste instantie vol ongeloof op de beschuldigingen. ‘Na de eerste schrikreactie wordt de melding over het algemeen wel zeer serieus opgepakt’, aldus de IGZ.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP/ANP-photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.