Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

120 banen weg bij verslavingszorg in Noorden

Bij Verslavingszorg Noord-Nederland (VNN) moeten volgend jaar 120 van de 850 banen verdwijnen. Dat is het directe gevolg van de kabinetsbezuinigingen, zo maakte VNN maandag bekend.
120 banen weg bij verslavingszorg in Noorden

De organisatie moet ruim 6 miljoen euro inleveren en daarom verdwijnen er banen in het management, bij de ondersteunende diensten en de medewerkers die direct contact met de cliënten hebben. VNN wil gedwongen ontslagen voorkomen en mensen via natuurlijk verloop laten afvloeien.

Ook zal VNN een aantal vestigingen moeten sluiten om de bezuiniging te kunnen realiseren. VNN noemt de bezuinigingen ‘kortzichtig en onverantwoord’, omdat verslaafden weer op straat gaan zwerven. Dat zal uiteindelijk meer geld kosten dan de bezuinigingen nu opleveren, aldus VNN.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP/VNN

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.